Eten,  motivatie,  Organiseren,  Tips

Doenbaar: elke dag een gezonde lunch

Wat als er nu een gemakkelijke manier was om elke middag gezond te eten?
Wat als je, met 30 minuten werk op zondag, een ganse week gezond kan eten?
Zou je dat doen?

gezonde lunch o&h

Ik heb het voor de Libelle Winterfair uitgetest: in één keer slaatjes maken voor de hele werkweek.
In mijn geval heb ik ze op dinsdag gemaakt en tot zondag opgegeten.

En ik moet zeggen: het werkt.
Het slaatje op zondag was nog even lekker als dat op woensdag.

Mijn ingrediënten:

gezonde lunch o&h 04

Hiermee heb ik 5 slaatjes kunnen maken die ruim voldoende zijn als lunch.
Daarnaast heb ik elke dag een beetje dressing meegenomen om eronder te verdelen.

De toebehoren:

gezonde lunch o&h 03

De slaatjes heb ik in de koelkast bewaard in gerecupereerde Planta potten (van de boter).
Ze meenemen deed ik in deze Salade Party van Tupperware. Als je op je werk borden en bestek kan gebruiken is dit absoluut niet nodig, maar op de beurs was dit wel heel handig.
( Je vindt natuurlijk ook alternatieven bij Collishop, AS Adventure, …)

Een half uurtje later had ik de pompoenpitten geroosterd en alle groenten, de appel en de hesp gesneden en verdeeld.

gezonde lunch o&h 02

Je moet wel een beetje aandacht hebben voor de opbouw: groenten met veel sap zoals de tomaten moeten onderin en sla kan je best bovenaan bewaren. Zo blijft alles lekker vers.
Je kan in zo’n slaatje ook hardgekookte eitjes, olijven, pasta, kip, bessen, kaas, fruit, … incorporeren. Eigenlijk wat je maar wil en lekker vindt.

gezonde lunch o&h 01

Ik vond het alvast een super alternatief voor traditionele boterhammen en vooral heel weinig werk voor een week vol gezonde lunches.

Ik denk dat ik mijn basisboodschappenlijst maar eens zal moeten aanpassen. 🙂

Probeer het zeker eens uit en laat me weten hoe het smaakt.
Smakelijk!

organiseer en heers post ondertekening naam

 


Me beter leren kennen kan ook via

Facebook of Instagram

4 Comments

  • REINILDE BROUWERS

    Dag Sarah

    Ziet er zéér lekker uit.

    Vraag me wel af of een gesneden appel niet gaat verkleuren en minder goed gaat smaken na zelfs enkele uren?

    Groetjes

    Reinilde

    • sarahbrouwers

      Dag Reinilde,
      Het was idd zeer lekker.
      Ik heb er eigenlijk niet bij stilgestaan. De appel zat tussen zo veel lekkere dingen dat ik niet op de kleur gelet heb. Hij smaakte allesinds nog heel goed erin.
      Voor Michiel schil ik elke dag een appel voor de pauze en die haal ik door wat citroensap. Die blijft perfect in orde. Dus als je twijfelt, maar graag appel in een slaatje eet kan je dat nog doen.

      Groetjes, Sarah

Leave a Reply to Sarah Brouwers Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat