Desorganisatie vermijden,  ikea,  keukenorganisatie,  Organiseren,  Tips

Ikea 2016 catalogus inspiratie

De Ikea 2016 catalogus komt eraan en daar word ik altijd happy van.
Ik heb dan ook een stapel met de catalogi van de voorbije jaren op mijn bureau liggen. 

Omdat de catalogus nu pas bij ons zal worden bedeeld, maar ik zo lang niet kon wachten … ben ik de Amerikaanse versie online gaan bekijken. Hierzo.

Kijk mee naar de ideeën en producten die ik leuk en praktisch vind.

Ikea catalogus 2016

Meubelen met dubbel gebruik zijn altijd goed: een poef waarin je speelgoed kan opbergen, een salontafel met plaats voor je magazines, … En zo ook dit trapje: bedoeld om aan je bovenste kasten te komen, maar eveneens bruikbaar als tafeltje of extra stoel voor bezoek.

dubbel gebruik geel stoeltje

Een inkom moet hard werken: veel passage en veel spullen.
Deze Tjusig hangers zijn mooi, er past veel aan en kunnen op elke hoogte gehangen worden. Perfect voor een gezin met groeiende kinderen. Je zou ze ook in een slaap- of badkamer kunnen hangen.

een georganiseerde inkom is essentieel

Ken je die grote hoop was die eerst nog moet gesorteerd worden? Elimineer die stap met een sorteersysteem in je badkamer. Je kan dit systeem na-apen met wasmanden of het hangen van verschillende waszakken aan de binnenkant van de deur.

de was al sorteren in de badkamer lillangen

Wat extra koken en restjes bewaren spaart tijd en is super op die drukke avonden.
Minder afwas is ook altijd goed. Deze Förtrolig schalen kunnen van de diepvries zo de oven in.
Voor mijn gezin zouden ze wel iets groter mogen.

glazen potten

Deze Pluggis bakken gebruik ik in de badkamer om onze (hele brede) schuiven onder te verdelen. Ze zijn mooi en stevig en ik zou ze overal in huis kunnen inzetten.
Hier worden ze gebruikt om te recycleren afval onder bedwang te houden en zo kan je de volledige hoogte van een schap gebruiken.
In je keuken kan je hetzelfde idee toepassen om bijvoorbeeld pasta’s te bewaren in een hoge kast.Zo’n bak naar beneden halen om er iets uit te halen is veel eenvoudiger dan op je aanrecht klimmen om te zien wat er vanachter in je kast zit.

witte bakjes in kast

De Kallax (ex Expedit) is waarschijnlijk de meest beroemde kast van Ikea. Ik vind hem vooral handig voor speelgoed, maar ook in je bureau, berging of slaapkamer kan hij super dienen. Dit dankt hij vooral aan zijn flexibiliteit. Wat ik zo leuk vind aan deze foto is dat het aantoont dat je verschillende manden en bakken kan gebruiken aangepast aan wat erin zit en toch een mooi geheel kan vormen.

verschillende soorten bakken in 1 kast

Leg jij je kleren ‘s avonds al klaar voor de volgende dag ( zie: 65 tips om tijd te winnen)? Met deze multihanger kan je zelfs 3 outfits klaarhangen. Dit is ook de perfecte plaats voor die dingen die je wel al eens hebt aangedaan, maar nog niet in de was moeten.

valet hanger

Deze witte mandjes met houten handvat vind ik gewoon mooi. Zelfs al koop ik er in zotte bui 15 van, dan nog zou ik voor elk mandje een nuttige taak kunnen verzinnen. Wasspelden, speelgoed, poetsgerief, sjaaltjes, kaartjes & postzegels, … kunnen er allemaal in georganiseerd worden.

risatorp

Net zoals het gele trapje is deze voetenbank multifunctioneel. Zet hem in je slaapkamer of woonkamer als extra zitplaats en bewaar er dan dat lekkere zachte deken in. (Of verstop er snoep in… dat zal ook niemand verwachten 🙂 )

poef met opbergruimte

Kom jij binnen langs de keuken? Dan ik dit idee misschien iets voor jou. Installeer aan de achter- of zijkant van een kast of middeneiland haken en een schap. Perfect voor sleutels, portefeuille, handtassen of boekentassen.

ledge en haken op keukenmuur

Ik hoop alvast dat de papieren catalogus er snel aankomt. Dan zet ik mij in mijn zetel met mijn pen en post-it maak ik een hoop notities.

Veel leesplezier, 
organiseer en heers post ondertekening naam

 

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat