Organiseren,  Tips

15 tips voor een ‘no stress’ barbecue

Een barbecue met vrienden & familie staat garant voor een gezellige avond.
Eén van de redenen waarom deze formule succes heeft is omdat de voorbereidingen op voorhand gebeuren, waardoor ook de gastvrouw en gastheer lekker mee aan tafel kunnen schuiven.

Toch komt er, vooral op voorhand, best veel werk aan te pas.
Maak je dag daarom nog eenvoudiger met deze tips:

no stress bbq Organiseer en Heers

(klik op een foto om naar de originele website te gaan)

1. Leg een whitebord marker klaar voor je gasten om hun namen op hun glas te schrijven. Zo is steeds duidelijk welk glas van wie is. Dat bespaart je ook afwas.
whiteboard op glas voor naam

2. Bestel je vlees op voorhand. Wij bestellen ons vlees meestal bij Colruyt, maar op voorhand je bestelling doorgeven zal ook bij een andere supermarkt of beenhouwer kunnen. Zo ben je zeker dat je al je vlees hebt en hoef je er niet op te wachten.

3. Vermijd schrobwerk door je warme rooster met ajuin in te wrijven. Of brandt er gewoon alles af door je barbecue eens goed op te stoken. 🙂
grilling-tip-onion-apply-to-grill

4. Hou de vlees/ vis keuze beperkt. Zaterdag komen vrienden bbq’en waarvoor we enkel zalmfilet op de bbq gaan leggen. Weliswaar speciaal klaargemaakt, maar het vermijd het maken van verschillende marinades, spiesjes, …
zalmfilet op bbq

5. Is dit geen leuke manier om salades voor grotere groepen op te dienen? De groenten zijn veilig voor beestjes en je hoeft zeker niet meer aan te vullen.
salade in vaas 4men1lady

6. Organiseer je een gewone vriendenbijeenkomst? Delegeer dan een deel van het werk naar je vrienden. Laat ze een slaatje, speciale cocktail of hapje maken.
Op mijn facebookpagina vertelt een vriendin van me dat ze via Doodle afspreken wie wat meebrengt. 

7. Vergeet een gedekte tafel. Zet borden, servetten en bestek gewoon klaar en laat je bezoek zichzelf bedienen.
bestekbak bbq justalittlecreativity
8. Hou je bbq sausen de hele zomer verzameld in de koelkast. En dan kan alles snel samen op tafel.
sausjes bak

9. Beperk het aantal soorten drank, vlees en bijgerechten. Hou het simpel met 1 of 2 ‘specialekes’. Ik zou alvast deze gegrilde courgettes eens willen proberen. 
gegrilde courgette thepioneerwoman
10. Fruitdessert voor kindjes? Zo is een watermeloen snel gesneden en lekker handig om vast te pakken.Zet dan ook wel een kommetje klaar voor de stukjes schil.
Watermelon-simplysated

11. Snel dessert nodig? Deze zomerse variant van een chocoladefondu kan niet anders dan lekker en gezellig zijn & is snel gemaakt. 
PS. Er zit Nutella in 🙂 🙂 🙂
nutella-cheesecake-cookingclassy

12. Heb je onvoldoende potjes voor chips, nootjes of fruit? Met een schaar, touw, een paar paperclips en kartonnen bordjes heb je snel extra potjes gemaakt. Niet echt ecologisch, maar wel snel opgeruimd.
DIYPaperPlateFruitBasket turnstylevogue

13. Kommen te weinig, vazen te veel? Met twee vazen kan je veeeeeeeeeeeeel sangria voorzien voor je gasten. Hoef je je alvast geen zorgen te maken dat je moet bijvullen.
sangria in vazen m stewart

14. Nog meer afwas kan je vermijden door de sausjes bij een groentenschotel te serveren in een paprika.

paprika voor sausjes

15. Vermijd beestjes in de drankjes met cupcakepapiertjes. Vooral schattig voor de kindjes. Schrijf er hun naam op om discussies te vermijden.
cupcake glasbeschermers m stewart

En nu… op naar de volgende bbq !!!
Welke tip zal jij gebruiken? 

Smakelijk,

organiseer en heers post ondertekening naam

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat