Desorganisatie vermijden,  Organiseren

4 keer beter georganiseerd met Tupperware

Er zijn zo van die spullen die alleen meer rommel veroorzaken in je leven.
Er zijn echter ook spullen die je helpen jezelf beter te organiseren.

Sinds ik van thuis werk heb ik bijvoorbeeld veel moeite om voldoende water te drinken. Ik denk er gewoon niet aan. En als ik dan een glas water naast de laptop zet is dat snel op, maar ga ik niet bijhalen.

En toen kwam de Ecofles van Tupperware in mijn leven 🙂 en nu werk ik zo:

tupperware

Dit is de fles van 750 ml. Ideaal moet ik dus één fles leegdrinken in de voormiddag en één in de namiddag. Zo haal ik al de voorgeschreven 1,5l per dag.
Omdat ik dat nog aanvul met spuitwater tijdens het eten, komt het niet zo nauw, maar ik vind dit een super manier om meer water te drinken.
Ik vind het ook ontzettend praktisch en ecologisch dat de fles mee kan in de wagen. Wanneer ik naar een klant ver weg ga, heb ik toch graag drinken mee.

Een tweede product van Tupperware dat mij al veel zorgen bespaard heeft is de rijstkoker. (zie ook deze post) Ik ben namelijk de koningin van het overkoken. Aandappelen, rijst, pasta, … maakt niet uit. Het kookt over.
Maar met deze rijstkoker… geen probleem.

rijstkoker

En dus gebruik ik hem wanneer ik de kindjes in bad steek. Met hun 3 en 5 jaar zijn ze groot genoeg om alleen gelaten te worden zodat ze in bad kunnen spelen, maar om een kletsnatte badkamer en ruzies te vermijden, val ik toch regelmatig binnen op controle. En vroeger was dat net het moment dat mijn pot overkookte…
Je eten staat niet sneller op tafel dan met de klassieke manier van koken, maar wel met minder zorgen en je kan ondertussen andere dingen doen: groentjes snijden, afwasmachine leegmaken, post lezen, …

Nummer 3 is het Ventsmart gamma. Dozen die “dankzij het slimme luchtcirculatiesysteem dat zich aanpast aan ieder type groente of fruit zo hun levensduur verlengt”.
En echt, het werkt. Dit helpt ons omdat wij werken met een wekelijkse menu en dus maar 1 keer per week naar de winkel gaan. Dit systeem bespaart ons veel tijd en we moeten geen schrik hebben dat onze groenten en fruit niet meer vers zijn.

ventsmart

Nog een echte hulp wanneer het gaat om slimmer koken is natuurlijk invriezen. Spaghettissaus, kaassaus, gehaktballetjes in tomatensaus, vol-au-vent … allemaal gerechten die je ontzettend gemakkelijk dubbel kan maken en een portie kan invriezen voor de volgende keer. En dan zijn goede dozen zoals het Antarctica gamma een noodzaak.

antartica

Moet je binnenkort nog eens naar een Tupperware avond, maar je weet niet goed wat je wil? Denk dan aan deze producten.
Je kan ze echt in je voordeel laten werken.

En dan ga ik nu  mijn Ecofles nog maar eens vullen …

organiseer en heers post ondertekening naam

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat