Organiseren,  Speelgoed,  Uncategorized

Organiseren van speelgoed in de woonkamer

Ondanks onze speelkamer spelen de kindjes ook vaak beneden in de woonkamer. Ik vind dat heel normaal en geniet er van dat ze bij mij zijn.
Waar ik niet van geniet is de rommel die speelgoed kan veroorzaken. Poppen slingeren half aangekleed rond, auto’s staan midden in het gangpad en een puzzel ligt half afgemaakt op de salontafel.
En voor het avondeten moet dat allemaal netjes worden opgeruimd. (In theorie. Ma bon.)

speelgoed organiseren woonkamer

Ik hou dus steeds mijn ogen open voor leuke, mooie en volwassen opbergmogelijkheden voor speelgoed om de opruimklus ‘s avonds zo vlot mogelijk te laten verlopen. Hopelijk kunnen deze foto’s jou ook inspireren.
(Klik op de foto als je door wil gaan naar de betreffende website.)

Als je dit gele meubel ziet staan zou je niet denken dat hier speelgoed in zit verstopt. Je kan perfect de bovenste lades gebruiken voor afstandsbedieningen, papierwerk of je fototoestel en de onderste voor kleurgerief, speelgoedauto’s of gezelschapsspelletjes.
mousehouse

 Kies ook in de kasten voor mooie opbergers: rieten manden en mooie witte bakken zijn heel wat mooier om naar te kijken wanneer de kinderen de deuren van de kast laten open staan.

laurenliess

 Een rieten mand wordt vaak voorgesteld als decoratief element. Ik zou er waarschijnlijk mijn deken in bewaren, maar het kan ook een mooie opbergruimte zijn voor speelgoed. Poppen, verkleedkleren of puzzels (op hun zij) zouden er perfect in passen.

kelleymorrison

 Zit je grote meubel vol met ‘volwassen’ spullen? Een kist ernaast in dezelfde stijl en kleur zorgt voor heel wat extra opbergruimte zonder aan stijl in te boeten:

honeywerehome

 Je hoeft natuurlijk niet volledig te verstoppen dat er kinderen in huis wonen. Met een meubel zoals dit kan je het meeste verbergen, maar een aantal boeken, puzzels en spelletjes zichtbaar laten.

glitterguide

 Het ultieme speelgoedmeubel is de Expedit/Kallax van Ikea. Deze papa heeft zelf houten bakken gemaakt om erin te schuiven. Maakt het heel wat minder “Ikea”, niet?

dreamstodestiny

In een mooie rieten, vilten of metalen mand kan je vanalles kwijt. Een mooi kussen of deken erop en je zou zo vergeten dat hij vol duploblokken zit.

balancing home

 De koningin onder de schrijnwerkers heeft deze lego tafel ontworpen voor haar dochtertje. Op haar website deelt ze zelfs de bouwplannen.

ana white

Ook deze klusser maakte zijn eigen salontafel. Ik zou hem wel aanraden wat onderverdelingen te voorzien.
Verstopte chaos is nog steeds chaos.

rogueengineer

 Hopelijk kon ik je met deze voorbeelden overtuigen dat speelgoed in je woonkamer niet noodzakelijk een crèche gevoel moet geven. 

Ook bij ons wordt speelgoed ‘verstopt’ in de barkast en wordt een wijnkistje gebruikt als mini- bibliotheek.
Maar dat is voor een andere keer…

Liefs,

organiseer en heers post ondertekening naam

 

 

Last minute cadeau nodig voor mama?
cadeaubon website

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat