Organiseren,  Technologie

Praktische apps voor een georganiseerd leven

Heb je een smartphone, maar zie je door het bos der mobile applicaties de bomen niet meer?
App’s zijn niet enkel voor jongeren die willen Snapchatten of juffen die inspiratie zoeken op Pintrest.
Ook om je huishouden of werk te optimaliseren kan je apps gebruiken.

Begin alvast met een aantal van deze praktische apps:

Praktische apps voor een georganiseerd leven

 

1. Recycle App
App_Recycle!

Is het nu deze week dat de restafval wordt opgehaald of volgende week? Het was een vraag die ik me steeds stelde en ik kon maar niet onthouden wat wanneer werd opgehaald.
Deze app heb ik nu al enige tijd in gebruik en ik vind het geweldig! Je stelt je gemeente in en de ophalingen waarvoor je een herinnering wil krijgen en klaar. Op een zelf gekozen tijdstip krijg je een herinnering.
Zo sta je ‘s morgens nooit meer voor een verrassing als je de oprit af rijdt en bij al je buren de vuilniszak ziet buiten staan. 

2. Sto Card
stocard-kundenkarten-logo

Met deze app kan je je klantenkaarten inscannen. Resultaat: een dunnere portefeuille en je hebt steeds alles bij.

Ik vind de app heel gemakkelijk in gebruik. Het instellen gaat eerst per land.Dan kies je een bestaande winkel uit de lijst en scan je je barcode in. Gewoon 3 sec boven de kaart houden en het is in orde.
Met de Ikea Family kaart bleek dit niet lukken wegens te lange code, maar dan kan je ook gewoon de cijfers onder de barcode intikken.
Ook speciale kaarten zoals die van de bibliotheek of de apotheek kunnen ingescand worden.

3. Google Keep

De Keep app werd mij aangeraden door vrienden.
Het is eigenlijk een soort post it op je gsm. Je kan lijstjes opslaan alsook foto’s, geluidsfragmenten en gewone tekst. Hieraan kan je dan ook herinneringen koppelen.
Momenteel gebruik ik het om niet dringende winkellijstjes op te slaan. Begin ik bijvoorbeeld aan mijn laatste pak ontschminkingsdoekjes, schrijf ik dat op in het lijstje Kruidvat. Wanneer ik dan in de buurt ben, of voor iets anders naar het Kruidvat ga, kijk ik het lijstje na.
Net hetzelfde met bv Ikea, Decathlon, …
Ik heb gisteren zelf een lijstje aangemaakt met taakjes voor mijn man. 🙂

Een coole functie eigen aan alle Google apps is de mogelijkheid om je informatie met anderen te delen.
Zo gebruiken de vrienden die mij deze app hebben aangeraden het om hun boodschappenlijstje te maken. Ze delen die met elkaar en gaat één van de twee naar de winkel, dan hoeft die niet meer te bellen om te vragen of ze voor de andere ook iets moeten meebrengen.

Opgelet: Je hebt er wel een google account voor nodig.

4. Evernote
evernote
Evernote is een app waar veel mensen super enthousiast over zijn. Je kan er, zowel op pc als via je smartphone, herinneringen mee opslaan, notities maken, foto’s trekken, websites opslaan, pdf’s opslaan, … Zelfs herinneringen inspreken.
Je kan er dan groepen/ tags aan toekennen: persoonlijk, te bellen, te mailen, vakantiebestemmingen, te kopen, …
Het is een geweldig systeem met super veel mogelijkheden.

Maar … ik ben er mee gestopt! Voor mij was het tè.
Het heeft geen zin to do’s op te schrijven als je ze niet doet of webpagina’s te markeren als je ze niet leest.
Voor mij werkte de app niet, ik verkies de iets eenvoudigere Keep, maar ik wou het toch vermelden omdat zo velen er heel veel aan hebben.

5. Pet planner

pet planner De pet planner is een app waarin je alle gegevens van je huisdier kan bijhouden.
Je kan er de gewicht, de dierenartsafspraken, behandelingen, ziektes, … in bijhouden.
Persoonlijk heb ik er geen ervaring mee omdat wij geen huisdieren hebben, maar het lijkt me een hele nuttige app. 
Ik heb nog even gekeken of er geen gelijkaardige app bestaat om kinderen op te volgen, maar dat blijkt niet het geval. 🙁
Gemiste kans voor Kind en Gezin.

6. Drinking water
Zoals je in mijn Tupperware artikel kon lezen doe ik mijn best om voldoende water te drinken elke dag.
Een app die ik hier lang voor gebruikt heb is ‘Drinking Water’.
Je kan zelf instellen hoeveel water je elke dag wil drinken en de app doet de rest.
Soms kijken de mensen even raar wanneer je zegt waarom je alarm afgaat. En dan zie je ze denken “Ja, eigenlijk is dat een goed idee….”

tupperware

Laat de apps het werk doen!

Groetjes,

organiseer en heers post ondertekening naam

 

 

3 Comments

 • Marijke

  wat wel een goede app is om baby’s op te volgen is Baby Tracker (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.amila.parenting). Je kan op eenvoudige manier elk slaapje, papje en pampertje invullen. zelfs gewicht en lengte, speeltijd, tummy time, wandeltijd kunnen gelogd worden. De app houdt iedere dag bij hoeveel de baby geslapen en gedronken heeft en hoeveel pee en poo pampers en ook hoe lang het geleden is. Zo kan je makkelijk bijhouden of de baby genoeg geslapen en gedronken heeft en wanneer het terug tijd is voor het volgende slaapje/papje. Ook worden er grafieken gemaakt van de evolutie over de dagen heen. Voor de pap kan je zelfs nog onderscheid maken tussen borstvoeding (linker en rechter 🙂 ), poedermelk of vaste voeding (hoewel hiervan niet de hoeveelheid wordt bijgehouden). Kortom super handig voor jonge mama’s wiens geheugen niet meer werkt en alle dagen op elkaar lijken. Wanneer kind en gezin dan moet weten of de baby goed drinkt, haal je de app boven en je weet meteen de gemiddelde hoeveelheid van de afgelopen week 😉

 • Brighid

  Ik ben zelf ook fan van de app ‘Wunderlist’. Hier kan je oneindig veel lijstjes in maken en delen met je partner. Als hij iets uitvinkt in de winkel zie ik het ook mijn GSM. Súper handig! Ik gebruik het vooral voor verjaardagslijstjes. Zo heeft iedereen waar ik ooit maar eens een kado voor zou moeten kopen een apart lijstje en als ik dan eens iets opvang van wat deze persoon leuk vindt noteer ik het in dat lijstje. Handig voor verjaardagen en kerstdagen. En ook super handig een lange lijst te hebben voor onze kindjes, als de grootouders kadotips vragen hoef ik niet eerst op zoek te gaan.

  • sarahbrouwers

   Hoi Brighid, Dat is inderdaad hoe ik Keep gebruik. Uit je hoofd en op “papier”, super toch.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat