ikea,  motivatie

5 tips om Ikea te overleven

Ik heb een zwak voor Ikea.
(Velen onder jullie denken nu:” Ja, dat wist ik al . “:-) )

Mijn praktische kant apprecieert de tips, handigheidjes, slimme opbergmogelijkheden, het groot assortiment, de prijs,…
Mijn esthetische kant apprecieert de eenvoud van hun ontwerpen.

ikea overleven

Maar dat betekent natuurlijk dat ik heel goed op mijn centen moet letten wanneer ik ga shoppen!

Om toch regelmatig een winkel te kunnen binnenstappen en zonder schuldgevoel buiten te stappen zijn hier mijn tips om niet blut buiten te komen:

1.Hou een lopend lijstje bij: ik gebruik de app Google Keep voor geheugensteuntjes in mijn gsm. Daarop staat vrijwel altijd een notitie ‘Ikea’ met spullen die ik wil/nodig heb. Wanneer ik dan zomaar naar Ikea ga (ja, dat gebeurt), heb ik altijd wel iets nuttig te kopen. Want met lege handen buitenstappen, dat gaat ook niet hé.
niet blut in ikea

2. Pak geen gele zak aan het begin van de toonzaal. De spulletjes die langs de gangen staan, staan er om je te verleiden en je steekt ze veel te gemakkelijk in zo’n zak. Zonder zak moet je ze gewoon in je handen dragen en ben je je veel meer bewust van wat je koopt.
Gebruik de toonzaal waar ze eigenlijk voor dient: om te kijken en inspiratie op te doen.

3. Neem een zak en geen karretje aan de marktplaats. Dit afhankelijk van wat je nodig hebt natuurlijk, maar ga je zoals ik voor een stuk of 3 dingen (+ veel rondkijken): pak dan een zak!

4. Iets leuk gezien, maar heb je het niet echt nodig? Trek een foto, noteer de (rare) naam en zet het op je kerst- of verjaardagslijstje.

5. Gebruik je gsm of potlood en papier om tijdens het winkelen bij te houden wat de dingen kosten & wat je totaalkost is. Hoewel dat ene speelgoedje, een mooie kaars of die kleurijke kussenhoes apart niet veel geld kosten, telt het wel snel op. Wees dus aandachtig. 

Succes! You can do it! 🙂
organiseer en heers post ondertekening naam

 

Heb je deze 3 Ikea posts gezien?
Ikea catalogus 2016ikea dag rommel collageorganiseer en heers thumbnail inkomende papieren

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

WhatsApp chat